15 mars 2011

Fattigsoppan


Ja, det var lite fattigt här sist det var bjudning. Men riktigt gott ändå. Testa det här.
Fattigsoppa, ca 4 pers
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt (spansk peppar)
En bit färsk ingefära

1 morot
1/2 medelstor kålrot
olivolja
ca 1,5 förpackning krossade tomater
vatten
Mjölk eller grädde
en nypa socker, gärna råsocker
salt, peppar
några soltorkade tomater
ev oregano eller annan örtkrydda

Garnering:
Ruccola
rostade solrosfrön (rosta själv i panna med flingsalt och olivolja)

Gör såhär:
Strimla lök, chili och ingefära och låt den svettas i olivolja tills den blivit mjuk. Skär rotsakerna i bitar och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt tomater, tomatpuré och späd med vatten. Koka tills allt är mjukt.

Mixa soppan och späd med mjölk eller lite grädde till önskad konsistens. Smaka upp med kryddorna, strimlade soltorkade tomater och låt den sjuda en stund.  Servera såhär:
...och såhär:


Lite hembakat bröd, lite hoummous och lite ost (som inte syns i bild). Lite slarvigt och lite skitigt, men varför inte?

1 kommentar:

  1. Min faster brukar koka Äckelsoppa.... åtminstone är det vad resten av hennes familj kallar den.

    SvaraRadera