23 februari 2011

Radio Nowhere

Just som man lärt sig InDesign på en okej nivå så är det dags för ljudredigeringsprogrammet Pro Tools. Det är säkert jättebra och jätteanvändbart och om ungefär tre dagar kommer jag inte förstå hur jag kunnat leva utan det.

Just nu tänker jag däremot mest att det är bäst att glömma att det finns iallafall till imorgon och - eftersom det är lillördag eller för att man helt enkelt kan bli jäkla sugen på choklad, socker, fett och vispad grädde ibland - slänga upp ytterligare ett recept. En kladdkaka, tro det eller ej, som jag gjorde i halv sats (betungande att äta kladdkaka flera gånger i rad!) och som satt där den skulle. Av naturliga skäl finns inga bilder på underverket - den tog slut för fort.

1,5 dl råsocker
1 ägg
75 g smör eller Bregott, gärna extrasaltat
lite salt
0,75 dl vetemjöl
3 msk kakao

Lättvispad grädde
Krossad, mörk och gärna rätt så bitter choklad
Ev krossad rostad sötad mandel

Gör såhär:
Smält smöret medan du rör ihop övriga ingredienser. Smörj eller lägg bakplåtspapper i en liten form, ca 12x12 cm. Häll i smeten och grädda i ca 20 min i 175 grader. Bäst blir det om kakan är riktigt rinnig när den tas ut!

Krossa choklad och mandel. Rosta ev mandeln i en torr het panna någon minut. Servera kakan med lättvispad grädde och krosset över.

1 kommentar:

  1. Haha! Senaste gången du var här hade jag PT. Nu har jag knappt något ljudutrustning alls och det är du som använder PT. Lustigt.

    SvaraRadera