22 mars 2012

Men seriöst, varför har ingen sagt något?





















Smetana, syrad grädde. Ny last, skulle jag kalla det. Det vanligaste torde vara att ha det till borstj eller, som igår och i förrgår, till blinier. Gjorde stor succé men var en oändligt stor sats, vet inte hur vare sig jag eller receptmakerskan tänkte? Och framförallt, varför har ingen sagt något? Varför har jag inte ätit det här tillbehöret i hela mitt liv? Varför?

Från och med nu kommer jag nog ha syrad grädde på och i lite allt möjligt känns det som.

Smetana
3 dl grädde
2 msk ättikssprit (12%)

Gör såhär: Blanda ovispad grädde med ättikssprit och låt stå i rumstemperatur tills grädden tjocknat, minst 3 timmar. Kyl. Klart.

2 kommentarer:

  1. För att du inte varit i Ryssland?

    SvaraRadera
  2. det är för lätt för att vara sant. som citronvatten./josie

    SvaraRadera