07 april 2012

Vad en såndär redigerare tänker egentligen del 3: Recepten mm

...och nu, äntligen, kommer sista blogginlägget som är relaterat till min examensuppsats, en uppsats som utgått ifrån Allt om Mat för att studera hur mat och måltider bidrar till konstruerandet av människors sociala identitet. Det här är kanske ett uppsatsämne som låter som lite hitte-på, men hade mat i dag bara handlat om att äta för att bli mätt, så hade det inte funnits tusentals bloggar om mat och folk hade inte lagt upp sina matbilder på Facebook och Instagram heller. Mat handlar om positionering, ett sätt att visa vem man är. Detta är så oerhört intressant att jag omöjligt någonsin kan släppa tanken på det. Hade det inte varit för att jag redan gått för många år på högskolan så hade jag kunnat tänka mig att sadla om till sociolog eller matetnolog, men nu får det lov att ligga på en amatörnivå istället. Som i den här bloggen.  

Låt oss börja med dagen. 
Jag vet att det är påsk och så men tänk jultårtan från 1974, med härliga konserverade mandarinklyftor och halverade blå druvor uppepå, allt indränkt i en härlig gélé.Mer daller - en illröd liten pudding (oklart vad den innehåller, kanske fisk). 

Eftersom det, som sagt, är påsk - Så kokar och steker man ägg.

Innan vi går vidare med recepten, vill jag slå ett slag för konsumentjournalistiken som var central på 1970-talet. Tänk alla roliga, nya varor och tänk vad man fick lära sig. Och ofta är det fortfarande såhär som ovan med ganska mycket - praktiskt men dyrt - inte minst med en olivjulgran.


Mer pinnar... och apropå jippon, slog det här?

...eller något av det här?

...eller det här?

För den som har (påsk)semester kan det vara bra att veta att en bit kassler kan rädda hela veckan!

...inte sommar riktigt än men kanske skulle till exempel lite kassler i en smörgås som "är fylld med allt som är gott" smaka...gott?

Ja, Allt om Mat, och deras läsare, har genom åren verkligen bidragit med något till den svenska matkulturen till eftervärlden. Till exempeloch"tycker det vore roligt att bjuda några gäster på detta"Men nu över, på allvar, till recepten. Här är mina favoriter:

För järnets skull.

Ett slag för den svenska fisken - proppad med ris och plommon!

När det är festligt - halstrad ål med avocadosås!

Något litet sött efter det kanske, exempelvis en varm banan med gul sås...Alkohol i grädde - alltid en succé!

...eller också imponerar man helt enkelt med glass inuti en friterad pannkaka - komplett med hallonsås.

Och med detta hoppas jag nu, förutom att ha fått ny inspiration, att alla kommer ha en fortsatt riktigt glad påsk!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar