17 mars 2012

Vad en såndär redigerare tänker egentligen del 2: Den episka 80-talsreklamen

När jag läser Allt om Mat från mitten av 80-talet är det inte utan att jag blir lite stolt på något konstigt sätt. Tänk så mycket sjuka grejer man håll på med där i samma veva som man själv föddes. Stundtals. fanns. det. ingen. hejd. Det gäller recept, reportage och annonser. Uppslag med cigarettreklam, bastureklam, ett MITTUPPSLAG med annons för nya vrålfräscha åket Volvo 740, hemmasolarier att ha i gillestugan, reseannonser till Rivieran och mycket mycket annat. Allt om Mat var inte bara en tidning om mat - det var ett livsstilsmagasin. Precis som i dag egentligen, men graden av husmoderlighet över tidningen har minst sagt varierat under decennierna. Detta skulle jag kunna skriva en hel uppsats om, och faktum är att det är precis vad jag ägnar mig åt om dagarna nu.

Hursomhelst, i väntan på nästa säsong av Mad Men (snart, snart!) kan det vara bra att få kika lite på hur reklam kunde se ut förr i tiden:

Coca-Cola till exempel. Det hör till.


Konserverad frukt - det bästa naturen kan erbjuda.En härlig duk för alla tillfällen. Så att säga.För den som alltid undrat vad som egentligen är skillnaden.

Vågar man?

Kul att gamla goda Dão fanns med redan på 70-talet.

En kopp välling gör att jag orkar ända till lunch. 
Kanske 80-talets fyndigaste?!

..."t ex exempel efter kvällskursen."
 Min personliga favorit, kanske lite för den lynchiga tonen.

Ok, allt för i dag! Nästa gång kommer några härliga middagstips dyka upp på den här sidan, till exempel halstrad ål med avocadosås. Stay tuned. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar