26 januari 2011

Mental träning

Det är fredag kväll. Klockan har blivit lite för mycket. Du är trött och lite gnällig och vill att Någon ska laga mat till dig och att Någon skall säga till dig det gör inget, du behöver inte. Men du har ju bestämt dig, du ska ut.

Det snöar. Det blåser. Du har dåligt batteri i pannlampan så du ser knappt spåret som iallafall inte syns eftersom det har snöat igen. Du kan just i detta nu tänka dig tusen saker som är roligare än det här. VARFÖR. Du har inget fäste. Du har inget glid. Du fryser. Snoret rinner. Det är uppför. Det är ännu mer uppför. Sen är det nerför och du får staka för att ta dig fram. Det här suger. Du har inget flås och du har åkt tre kilometer.

Du blir omskejtad. Det är okej, så är det ju. Sen blir du omåkt i uppförsbacken som förresten knappt ens är en uppförsbacke av elit dit och atlet dit och du tänker att det är ju själva fan att någon mer åkare ens är ute i det här.

Du fipplar med din telefon som även är musikspelare och som bara väntar på att bli fuktskadad innanför jackan. Du har fått ett SMS som säger att en före detta kollega serverar Ola Salos bord ikväll och att han är vegan och svinsnygg. Det här suger verkligen. Så du åker på ren trots ett varv till innan du tar dig nerför berget och hem.

Då kommer du på att du glömde din tröja högst upp. Du orkar inte med dig själv. Du tänker att det man inte har i benen får man ha i armarna. Eller var det tvärtom. Du tänker att du åkte för lite och borde åka mer, till exempel imorgon när träden där i skogen talar till dig igen för ikväll var de verkligen tysta.

Så du gör det. Du ägnar halva lördagen åt tre mil skidor i dagsljus och solsken och allting stämmer. Du tänker att det svåraste egentligen inte är åka, utan att packa ihop sig, dra åt pjäxorna och komma iväg. Precis som det alltid, alltid har varit. 

2 kommentarer:

  1. Ja, visst är det precis så. Jag var inte sugen på gym när klockan ringde i morse, men oj vad skoj vi hade när vi kom igång! Fyra brudar och cirkelträning är bra skit!

    Men om jag kunde åka lite skidor i stället så vore valet lätt! ;)

    SvaraRadera